Kelionės akcentai:
Išsamesnė informacija pateikiama kelionės atmintinėje;
Objektų skaičius, lankymo tvarka ir įėjimo bilietų kaina gali keistis; Dėl nenumatytų aplinkybių, ūkių priėmimo grafiko, ūkiai gali keistis.
Muziejuose ir kituose mokamuose objektuose kelionės vadovas ekskursijų neveda.
Išvykimo laikai:
5:30 val. Vilnius, MADOS PC, Laisvės pr. 43 c, prie degalinės Circle K
6:45 val. Kaunas „Mega“ aikštelė prie degalinės Cirkle K;
8:00 val. Šiauliai, degalinė Abromika, Aušros g.26
Informaciją apie tikslų išvykimo keliones laiką ir vietą, gido kontaktą, atsiųsime trumpąja SMS žinute nurodytu telefono numeriu likus 1 dienai iki kelionės pradžios.
Nuolaidos taikomos nuo pradinės kainos. Nuolaidos nesumuojamos.
Kviečiame išmėginti naują maršrutą Žiemgalos apylinkėse, kurį siūlo Žiemgalos ūkininkai, įvairūs namudininkai, kurie išpuoselėjo gardžių ir įdomių produktų receptus. Viešėdami pas juos išgirsite ūkininkų pasakojimus apie tai, kaip pagaminti gardžius produktus ir kviečiame jų paragauti bei įsigyti.
Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos. Keliaujame per Lietuvą, Latviją. Važiuojame į kaimo namus „Blūdži“, kur ūkininkų Malkalnų šeima pasiūlys Jums naminių sūrių degustaciją. Gaspadinė Inara pavaišins įvairių rūšių sūriu, kepta namine duona ir skaniomis salotomis. Ypatingas yra marinuotas sūris. Jis gavo pripažinimą didžiausioje Baltijos šalyse maisto parodoje „Riga Food 2014“ ir vietą nominacijoje „Tautos skonis“. Padegustavę sūrių, keliausime į dar vieną įdomų ūkį „Trubenieki“, kuris yra didžiausias „Šitake“ grybų augintojas Latvijoje. Čia galėsime pasižvalgyti po ūkį, sužinosime jų auginimo paslaptis, paragausime šviežių „Šitake“ grybų bei pasimėgausime nuostabia grybų sriuba. Vėliau vykstame į šaltalankių namus ir sodą „Zelt“. Šaltalankių ūkyje sužinome uogų auginimo subtilybes, išsiaiškinsime kaip gaminami „Zelt“ ūkio produktai ir paragausime ypatingo šaltalankių deserto. Ekskursijos metu galėsime įsigyti produktų iš šaltalankių grožiui, sveikatai ir mitybai. Pasiklausę pasakojimų apie šaltalankių naudą, vykstame į pomidorų ūkį. Apžiūrėsime pomidorų šiltnamius, sužinoti pagrindinius pomidorų auginimo principus bei pasimėgauti sutvarkyta teritorija su tvenkiniu.Galima nusipirkti pomidorų sulčių, džiovintų pomidorų aliejuje, džiovintų pomidorų pesto ir šviežio žaliojo pesto padažo.Turiningai praleidę dieną, vėlai vakare grįštame į namus.
Kviečiame išmėginti naują maršrutą Žiemgalos apylinkėse, kurį siūlo Žiemgalos ūkininkai, įvairūs namudininkai, kurie išpuoselėjo gardžių ir įdomių produktų receptus. Viešėdami pas juos išgirsite ūkininkų pasakojimus apie tai, kaip pagaminti gardžius produktus ir kviečiame jų paragauti bei įsigyti.
Anksti ryte išvykstame iš Lietuvos. Keliaujame per Lietuvą, Latviją. Važiuojame į kaimo namus „Blūdži“, kur ūkininkų Malkalnų šeima pasiūlys Jums naminių sūrių degustaciją. Gaspadinė Inara pavaišins įvairių rūšių sūriu, kepta namine duona ir skaniomis salotomis. Ypatingas yra marinuotas sūris. Jis gavo pripažinimą didžiausioje Baltijos šalyse maisto parodoje „Riga Food 2014“ ir vietą nominacijoje „Tautos skonis“. Padegustavę sūrių, keliausime į dar vieną įdomų ūkį „Trubenieki“, kuris yra didžiausias „Šitake“ grybų augintojas Latvijoje. Čia galėsime pasižvalgyti po ūkį, sužinosime jų auginimo paslaptis, paragausime šviežių „Šitake“ grybų bei pasimėgausime nuostabia grybų sriuba. Vėliau vykstame į šaltalankių namus ir sodą „Zelt“. Šaltalankių ūkyje sužinome uogų auginimo subtilybes, išsiaiškinsime kaip gaminami „Zelt“ ūkio produktai ir paragausime ypatingo šaltalankių deserto. Ekskursijos metu galėsime įsigyti produktų iš šaltalankių grožiui, sveikatai ir mitybai. Pasiklausę pasakojimų apie šaltalankių naudą, vykstame į pomidorų ūkį. Apžiūrėsime pomidorų šiltnamius, sužinoti pagrindinius pomidorų auginimo principus bei pasimėgauti sutvarkyta teritorija su tvenkiniu.Galima nusipirkti pomidorų sulčių, džiovintų pomidorų aliejuje, džiovintų pomidorų pesto ir šviežio žaliojo pesto padažo.Turiningai praleidę dieną, vėlai vakare grįštame į namus.
Atmintinė keliautojui GURMANŲ KELIU PO JELGAVOS KRAŠTĄ
SVARBI INFORMACIJA:
AUTOBUSAS:
Esant mažiausiai 14 turistų, į kelionę vykstama 18 vietų mikroautobusu; 20 turistų – 25 vietų mažu autobusu; 30 turistų – 42 vietų autobusu; 34 turistams – 46 vietų autobusu; 40 turistų – 52 vietų autobusu. Autobuse yra garso ir vaizdo aparatūra, oro vėdinimo sistema. Autobusui judant, keleivių saugumo labui, griežtai draudžiama vaikščioti ar stovėti autobuso salone. Autobuse griežtai draudžiama rūkyti ir gerti stiprius alkoholinius gėrimus. Daiktus pakuokite taip, kad būtų patogu kelionės metu, kadangi beveik viską turėsite laikyti autobuso bagažinėje, o su savimi pasiimsite tik pačius būtiniausius reikmenis. Autobusui judant salone draudžiama gerti karštus gėrimus, autobuse nebesiūlomas karštas vanduo. Autobusuose keleiviai privalo būti prisisegę saugos diržus.
Nepalikite be priežiūros vertingų daiktų autobuse. Turto vagystės ar sunaikinimo dėl nusikalstamos trečiųjų asmenų veiklos atveju nei kelionės organizatorius, nei transporto paslaugų teikėjas atsakomybės neprisiima.
KELIONĖS EIGA:
Apie išvykimo vietą ir laiką, konkrečią transporto priemonę ( transporto kategoriją, rūšį) klientui informacija nurodoma paslaugos sutartyje ir patikslinama ne mažiau kaip 2 dienos iki kelionės pradžios. Žiūrėti: www.kelioniulaikas.lt → “Išvykimo vietos ir laikai”.
Keliaujant autobusu kas 2,5 – 3,5 val. numatyti ~ 20 min. trukmės sustojimai. Pietų metu esant galimybei stojama 45 min – 1 val. poilsio pertraukai. Kelionės autobusu metu į viešbučius nakvynei atvykstama tarp 20:00 – 24:00 val., esant blogai kelio dangai ar kitoms nenumatytoms kliūtims, galimi ir vėlesni atvykimai. Rytais iš viešbučių išvykstama tarp 7:00 – 9:00 (po pusryčių).
BŪTINIAUSI REIKMENYS KELIONĖJE:
DOKUMENTAI:
Vykstant į ES šalis būtina su savimi turėti vaikams ir suaugusiems pasą arba asmens tapatybės kortelę, galiojančius ne trumpiau kaip 3 mėnesiai po kelionės pabaigos. Vykstant į ne ES šalis būtina su savimi turėti pasą, kuris turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius po kelionės pabaigos. Pasas, kurio galiojimo terminas baigiasi kelionės metu, laikomas negaliojančiu. Už vykstančių į keliones vaikų iki 18 m. sveikatą, gyvybę, priežiūrą atsako tėvai, globėjai arba vaiką lydintys įgalioti asmenys.
DRAUDIMAS:
PINIGAI:
Mokamiems objektams reikia turėti 50 EUR; Asmeninėms išlaidoms ~20 EUR. Lietuvos bankuose iš anksto galite įsigyti eurų. Turėkite mažesnės vertės banknotų. Mokamiems objektams reikia turėti grynų pinigų.
MOKAMI OBJEKTAI (bilietų kaina gali kisti):
Sūrių degutacija 15,00 EUR
Grybų ūkio lankymas ir degustacija 13,00 EUR
Šaltalankių sodas su degutacija 12,00 EUR
Pomidorų ūkis suaugusiems 10,00 EUR, vaikams - 6 EUR
PASTABA:
Klientui vėluojant į sutartą išvykimo vietą 15 min. ir per tą laiką nepavykus su juo susisiekti kliento pateiktu telefono numeriu, vadovas turi teisę nelaukti ir tęsti ekskursinę programą.
Nuo kelionių organizatorių nepriklausančių aplinkybių (dėl meteorologinių sąlygų, transporto kamščių, kelių remontų, masinių renginių ir pan.) pagal programą lankomi objektai gali būti pakeisti kitais alternatyviais objektais ar pakeistas objektų lankymo eiliškumas. Kelionės vadovas lankytinų objektų (muziejų) viduje ekskursijų neveda.
Kainos tikslintos 2024 m. sausio mėnesį. Mokamų objektų kainos sezono metu gali keistis!
Geros kelionės!
Atsisiųsti atmintinęKelionė labai patiko. Tikrai verta vykti ir paragauti Inaros gaminamų latviškų saulės formos sūrių, jos konservuojamų daržovių, kepamos duonos bei rabarbarų vyno. Labai smagiai pasibuvome Janio, kuris augina šitake grybus, ūkyje. Labai buvo įdomu išgirsti kaip jis pradėjo auginti grybus, kiek tai kainavo investicijų ir kiek buvo padaryti pradedant auginti grybus. Labai buvo skani grybų sriuba, ir duona su grybais, o dar sviestas su grybais. Šaltalankių ūkio savininkai jauni malonūs žmonės. Kiek yra daug produkcijos gaminamos iš šaltalankių uogų, net nepagalvotum kiek galima sukuri įvairių, naudingų sveikatai produktų iš šaltalankio uogų. Ragavome deserto su šaltalankių uogų priedais. O jau pomidorų ūkis ir jo nuostabi šeimininkė Evita pranoko visus lūkesčius. Tokie išpuosėlėti šiltanamiai, aplinka, pilnas tvenkinys lelijų ir žuvies. O pomidorų gausa, galimybė ragauti juos visus ir produktus gaminamus iš pomidorų, Žinoma visuose ūkiuose buvo galimybė nusipirkti norimų produktų. Ir ačiū vadovei Danutei už įdomius pasakojimus apie Latviją, ir vairuotojui Jonui, kuris saugiai mus nuvežė ir parvežė.
labai graži , maloni ir skani kelionė